Перша ліга. "Вікторія" – "Карпати". Прев’ю

02 травня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 3 травня, "зелено-білі" гостюватимуть у Сумах. У рамках 7-го туру "Карпати" зустрінуться з "Вікторією". Початок матчу о 12:30.
TYS_6173_290324

Суперник

Старт другої частини чемпіонату видався важким для "Вікторії". У першому колі чемпіонського раунду команда Анатолія Безсмертного одного разу зіграла внічию та чотири рази поступилася. При цьому, представник Сум відзначився лише одним забитим м’ячем і сім разів пропустив.

Вперше у новому році "Вікторія" програла саме у Львові. Долю протистояння з "Карпатами" вирішив єдиний гол Яна Костенка. Треба зауважити, що чотири з п’яти поєдинків першого кола сумчани зіграли на виїзді. До чергової зустрічі з лідером Першої ліги "Вікторія" підходить у статусі сьомої команди ліги. Від четвертої позиції, яка дозволить зіграти у плей-оф за вихід в УПЛ, майбутнього суперника "Карпат" відділяє шість очок.

В активі сумської команди 21 забитий гол – це найменший показник серед усіх команд чемпіонської групи. Найкращим бомбардиром "Вікторії" є Вадим Шаврін. У 35-річного нападника чотири голи. Його партнер в атаці Назарій Нич, котрий підсилив команду взимку, у минулому турі відзначився дебютним забитим м’ячем.

Поточна форма

Власне, гол Нича приніс "Вікторії" поки першу і єдину перемогу навесні. Сумчани вдома обіграли волочиський "Агробізнес". Також мінімально перемогли свого суперника і "Карпати". Завдяки м’ячу Іґора Невеса команда Мирона Маркевича виграла на виїзді в СК "Полтава" і достроково оформила вихід у Прем’єр-лігу.

Кадрова ситуація

До матчу в Сумах команди підходять без дискваліфікованих футболістів. Зокрема, буде доступним для тренерського штабу "Вікторії" хавбек Максим Чеглов, який пропускав минулий тур через перебір жовтих карток. У попередньому поєдинку через ушкодження не грали півзахисник Артем Шпирьонок та вже згаданий Вадим Шаврін.

У "Карпат", як і раніше, поза грою перебувають травмовані Андрій Булеза і Тимофій Сухар. Натомість повернувся до загальної групи опорник Владислав Клименко.

Дата та місце

3 травня, 12:30. Суми, стадіон "Ювілейний".

Арбітри

Головний рефері – Дмитро Осауленко (Полтава), асистенти: Кирило Хіміченко (Київська область) та Олександр Марчик (Житомир). Четвертий арбітр – Євген Макаренко (Суми). Спостерігач арбітражу – Олександр Якименко (Київська область).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі ПФЛ.