Перша ліга. "Вікторія" – “Карпати” – 0:0

03 травня 2024 р.
Лев
Сумська “Вікторія” та львівські “Карпати” не зуміли виявити сильнішого на стадіоні “Ювілейний”. Матч завершився нульовою нічиєю.
TYS_6194_290324

Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 23/24. 7 тур

"Вікторія" (Суми) – “Карпати” (Львів)

3 травня, 12:30. Суми, стадіон "Ювілейний".

Арбітр – Дмитро Осауленко (Полтава)

Асистенти: Кирило Хіміченко (Київська область) та Олександр Марчик (Житомир)

Четвертий арбітр – Євген Макаренко (Суми)

Спостерігач арбітражу – Олександр Якименко (Київська область)

“Вікторія”: Литвиненко, Ульянов, Кравчук, Сасовський, Корохов, Байдал (Бойко, 84), Долінський (Курелєх, 90+5), Чеглов (Данилюк, 46), Шарай (Савченко, 76), Нич (Євпак, 90+4), Покотилюк.

Запасні: Шеліхов, Нелін, Копил, Машталір, Ярош.

Головний тренер – Анатолій Безсмертний.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, Полегенько, Чех, Клименко (Демченко, 78), Чачуа, Костенко (Картушов, 86), Підлепенець (Хаса, 54), Іґор Невес (Аріельсон, 78).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Козік, Рябов, Тлумак.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Попередження: Долінський, 66, Покотилюк, 89, Литвиненко, 90+4 – Іґор Невес, 47.

Гра без моментів і скасований гол Костенка

Через повітряну тривогу, яку було оголошено на Сумщині, поєдинок розпочався із 45-хвилинним запізненням. "Карпати" заволоділи ініціативою на старті зустрічі і вже на 5-й хвилині могли відкривати рахунок. Євген Підлепенець змістився з правого флангу і обвідним ударом намагався поцілити у кут воріт – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

У подальшому команди створили небагато небезпечних моментів. В основному, гра відбувалася на підступі до штрафних майданчиків і роботи у воротарів було обмаль. Львів’яни більше контролювали м’яч, утім наблизитися до володінь Олександра Литвиненка не могли через надійну гру "Вікторії" в обороні. Зусилля господарів також розбивалися захистом "Карпат". Зокрема, дальні удари Долінського та Шарая карпатівці блокували.

У середині тайму сумська команда взяла м’яч під контроль, проте гостроти в атаці це не додало. Натомість "Карпати" почали тиснути на ворота суперника у кінцівці тайму і навіть забили. Амбросій Чачуа та Ян Костенко організували атаку, котра завершилася голом Костенка. Здавалося, захисник сумчан Євген Корохов залишав Яна у грі, однак рефері таки зафіксував офсайд, тож взяття воріт скасували.

Перевага “Карпат” за відсутності ударів

Початок другої половини зустрічі також було відкладено через повітряну тривогу. Команди зіграли лише 13 хвилин і знову довелося йти в укриття. Після чергової паузи "зелено-білі" додали в активності і гра точилася переважно на полі сумчан. “Карпати” більше атакували лівим флангом, де гостроту створював Костенко. Проте, як і раніше, бракувало реальних загроз воротам Литвиненка.

На 81-й хвилині Владислав Бабогло віддав довгу передачу вперед, на Джареда Хасу, який змістився у центр, прийняв м'яч і пробив лівою. Удар карпатівця заблокував оборонець Дмитро Ульянов.

Вже у компенсований час у падінні пробивав Єгор Демченко, але його пострілу забракло влучності. Попри намагання забити переможний гол, у Сумах “Карпати” змушені були вдовольнитися лише одним заліковим балом.

Наступний тур/турнірне становище

Львів’яни продовжують очолювати турнірну таблицю. В активі “зелено-білих” 61 очко. Наступний поєдинок "Карпати" проведуть у суботу, 11 травня, проти ФСК "Маріуполь" на виїзді. Початок зустрічі о 13:00.