Друга ліга. “Скала 1911” – “Карпати-2” – 1:2

27 вересня 2023 р.
Лев
У Стрию відбувся перенесений поєдинок 3-го туру Другої ліги України сезону 23/24. Львівські “Карпати-2” здобули перемогу над місцевою “Скалою 1911”. У складі “зелено-білих” голами відзначилися Владислав Резнік і Олександр Фетько. За стриян м’яч забив Сергій Лебедєв.
TYS_9803 (1)

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 3 тур

"Скала 1911" (Стрий) – "Карпати-2" (Львів)

27 вересня. 15:00. Стрий. Стадіон “Сокіл”

Арбітр – Віталій Соловйов (Одеса).

Асистенти: Анастасія Резнік (Київська область) та Тарас Ніконенко (Харків).

Четвертий арбітр – Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу – Андрій Ющишин (Тернопіль).

"Скала 1911": Завгородній, Николишин, Яната, Пастух, Цень, Чепелюк (Цвик, 46), Лебедєв, Авер’янов (Лук’янченко, 46), Мазур (Лісовик, 46), Пучковський (Богомаз, 62), Фомін (Іванченко, 71).

Запасні: Солобчук, Фляк, Петрик, Грабовецький, Гуменяк, Янко.

Головний тренер – Микола Василишин.

"Карпати-2": Домчак, Катрич, Савчин, Ілюхін, Гайдучок, Скороход (Лєгостаєв, 68), Бойченюк (Рожко, 68), Фетько (Абрамчук, 79), Резнік (Дебич, 79), Кожанов, Сидун (Коваленко, 72).

Запасні: Борис, Пилипчук, Копил, Кулик, Карпів.

Старший тренер – Роман Гнатів.

Голи: Лебедєв, 64 – Резнік, 12, Фетько, 46.

Попередження: Пастух, 45+2, Яната, 86 – Бойченюк, 17, Фетько, 79, Домчак, 81, Коваленко, 81, Кожанов, 90+5.

TYS_skala_karpaty2_27.09.2023_0023.JPG

Дебютний гол Резніка, поперечка Фоміна та офсайд Пучковського

Перший небезпечний момент виник біля воріт господарів на сьомій хвилині зустрічі. Денис Кожанов виконав подачу зі штрафного, але Артур Яната останньої миті випередив гравців “Карпат-2” і вибив м’яч на кутовий. Стрияни відповіли ударом Тараса Пучковського, з яким впорався кіпер “зелено-білих” Назар Домчак.

Вже у наступній атаці “Карпати-2” відкрили рахунок. Олександр Фетько навісив у штрафний майданчик суперника. Денису Завгородньому вдалося перехопити м'яч, однак першим на добиванні опинився Владислав Резнік, який влучним ударом вразив ціль – 1:0 на користь львів’ян.

На 18-й хвилині стрияни мали можливість відновити паритет. Максим Авер’янов виконував штрафний удар з перспективної позиції, але м’яч після його удару влучив у партнера і покинув межі поля. Згодом той же Авер’янов завдавав удару практично з лінії штрафного майданчика – неточно.

Карпатівці після забитого м’яча продовжували володіти ініціативою та грати першим номером, створюючи моменти біля воріт стрийської команди. Зокрема, підопічні Романа Гнатіва виконали кілька кутових ударів, проте успіхом вони не увінчались.

На 36-й хвилині Кожанов мав нагоду подвоїти перевагу. Капітан “Карпат-2” опинився наодинці перед голкіпером суперника і пробив по воротах “Скали 1911”. Завгородній парирував постріл Кожанова. Через три хвилини стрияни відповіли моментом біля воріт Домчака. Микита Фомін вийшов на ударну позицію та потужно пробив – поперечка врятувала гостей. У наступній атаці м’яч все-таки опинився у сітці воріт “зелено-білих”, утім взяття воріт не було зараховано через офсайд у Пучковського.

TYS_skala_karpaty2_27.09.2023_0089.JPG

Асист Домчака та гол престижу Лебедєва

Вже на 28-й секунді другої половини зустрічі “Карпати-2” збільшили свою перевагу. Кіпер львів’ян Домчак вкинув м’яч на Фетька, який протягнув м'яч з центра поля до штрафного майданчика і влучив у дальній кут воріт “Скали 1911” – 2:0.

Господарі зуміли відквитати один м’яч у середині тайму. Сергій Лебедєв вистрілив з-за меж штрафного майданчику – 2:1. Після того, як “Скала 1911” відіграла один гол, розпочалась гра на зустрічних курсах. Через кілька хвилин Володимир Лук’янченко міг зрівнювати рахунок. Проте його удар заблокував центрбек “Карпат-2” Володимир Савчин. Карпатівці відповіли своєю атакою. Вадим Сидун вибіг віч-на-віч з кіпером суперника, але Завгородній випередив форварда “зелено-білих” і заволодів м’ячем.

Згодом Роман Николишин увірвався у штрафний майданчик і завдав удару, але Домчак здійснив сейв і врятував “Карпати-2” від другого пропущеного м’яча. Невдовзі хороший момент виник у “зелено-білих”. Артем Лєгостаєв опинився на ударній позиції та пробив – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Після цього Олександр Абрамчук наважився на удар з лінії штрафного майданчика – повз ворота.

Інтрига в матчі зберігалась до останньої хвилини поєдинку, однак більше команди м’ячів не забивали. “Карпати-2” здобувають виїзну перемогу над “Скалою 1911”.

TYS_skala_karpaty2_27.09.2023_0080.JPG

Статистичні дані

– 16-річний Владислав Резнік відзначився дебютним м’ячем за “Карпати-2”;

– Олександр Фетько забив п’ятий гол у цьому сезоні і перебуває у переліку найкращих бомбардирів ліги;

– Воротар Назар Домчак записує до активу асист.

TYS_skala_karpaty2_27.09.2023_0030.JPG

Наступний тур/турнірне становище

Завдяки перемозі над “Скалою 1911” львів’яни покращили своє турнірне становище. Підопічні Романа Гнатіва вийшли на п’яте місце, набравши 15 залікових балів. У наступному турі “Карпати-2” зіграють проти “Звягеля” у Дублянах. Матч із одним із лідерів Другої ліги відбудеться 1-го жовтня о 13:00.