Друга ліга. “Карпати-2” – “Металург-2” – 3:1

18 вересня 2023 р.
Лев
У поєдинку других команд "Карпат" та "Металурга" львів'яни перемагають з рахунком 3:1. Підопічні Романа Гнатіва забезпечили бажаний результат ще до перерви. Дублем за "левів" відзначився Олександр Фетько.
на сайт ігрова поділля (3)

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 8 тур

"Карпати-2" (Львів) – "Металург-2" (Запоріжжя)

18 вересня. 12:00. Львів. Стадіон "Україна"

Арбітр – Артем Артеменко (Миколаїв).

Асистенти: Микола Медяник (Житомир) та Павло Супрунюк (Волинська область).

Четвертий арбітр – Тарас Козак (Львівська область).

Спостерігач арбітражу – Юрій Козачук (Вінниця).

"Карпати-2": Домчак, Катрич, Векляк, Ілюхін (Д. Коваленко, 27), Гайдучок (Лєгостаєв, 67), Скороход, Резнік (Бойченюк, 46), Фетько (Дебич, 67), Матвєєв, Кожанов, Сидун (Пилипчук, 72).

Запасні: Борис, Рожко, Копил, Абрамчук.

Старший тренер – Роман Гнатів.

"Металург-2": Лавута, Завгородній (Шилов, 67), Ішимський, Лапко, М. Коваленко, Кузьмович, Костюченко (Куракін, 46), Ковальський (Нестеренко, 85), Васильченко (Івасюк, 67), Юдін (Клопижніков, 46), Близнюк.

Запасний: Омельяненко.

Головний тренер – Андрій Зубченко.

Голи: Фетько, 15, 45, Скороход, 38 – Ковальський, 17 (пен.).

Попередження: Катрич, 4, Д. Коваленко, 79.

TYS_6687_180923.jpg

Фактор Фетька, моменти Сидуна і пенальті гостей

Найпомітнішим гравцем на стартових хвилинах зустрічі був Олександр Фетько, який створював нагоди для партнерів і загрожував воротам суперника самотужки. Спочатку на 12-й хвилині Фетько вивів на ударну позицію Вадима Сидуна. Голкіпер Кирило Лавута скоротив кут обстрілу, зблизився з нападником та відбив удар впритул. Добивання від Фетька виявилося неточним. Проте через три хвилини Олександр опинився в обіймах партнерів. Він отримав передачу на лівому фланзі від Дениса Кожанова, сміливо пішов на Владислава Васильченка, хитнув захисника запоріжців і пробив. Воротар гостей не очікував на такий розвиток подій і не встиг зреагувати – м'яч залетів під поперечку.

"Металург-2" відповів миттєво. Фактично у наступній атаці команда Андрія Зубченка заробила пенальті. Володимир Близнюк скористався передачею через усе поле, випередив захисників і ввірвався у штрафний майданчик. Воротар "левів" Назар Домчак намагався вибити м'яч, однак збив найкращого бомбардира запоріжців. До позначки підійшов Георгій Ковальський і зрівняв рахунок.

Одразу після цього "зелено-білі" збільшили швидкості та могли забивати, як мінімум, двічі. Обидва рази на ударній позиції опинявся Сидун. І якщо в одному з епізодів вчасно з воріт вийшов Лавута, то у другому навіть кіпер був безсилим. Лише захисник Данило Ішимський вибив м'яч з лінії воріт.

TYS_6757_180923.jpg

Продуктивний лівий фланг

Ще до перерви "Карпати-2" зуміли відновити перевагу у рахунку. Спочатку львів'яни ледь не пропустили після удару Микити Юдіна – надійно зіграв Домчак. А через хвилину господарі скористалися своїм шансом. Віталій Катрич виконав простріл з лівого флангу, Ішимський намагався його перехопити, утім лише змінив траєкторію польоту. Рикошетом на дальній стійці скористався Максим Скороход, котрий головою відправив м'яч у сітку.

На останній хвилині тайму "леви" забили ще раз. Фетько та Сидун розіграли чергову класну комбінацію на лівому фланзі. Олександр технічно обіграв опонента і завершив її обвідним ударом з правої – 3:1.

TYS_6719_180923.jpg

Збережена перевага

Друга половина зустрічі не була багатою на моменти. "Карпати-2" продовжували більше контролювати м'яч, проте не так часто турбували Кирила Лавуту. Запоріжці намагалися пресингувати, та підопічні Романа Гнатіва вміло виходили з-під тиску і організовували свої атаки у відповідь.

У гостей активністю відзначалися Ковальський та Близнюк. На 78-й хвилині лише сейв Домчака врятував "левів". Близнюк сильно пробивав з-за меж штрафного майданчика, однак кіпер витягнув м'яч з-під поперечки.

Заключні хвилини зустрічі минули під акомпанемент атак "зелено-білих". Але проходи флангом Кожанова та зусилля Пилипчука і Дебича у результативні дії не конвертувалися. Львів'яни впевнено довели матч до перемоги.

TYS_7130_180923.jpg

Статистичні дані

– "Карпати-2" перемагають у третьому турі поспіль.

– Дубль Олександра Фетька дозволяє нападнику потрапити до переліку найкращих бомбардирів Другої ліги з чотирма голами.

– Максим Скороход відзначається дебютним м'ячем у Другій лізі.

TYS_6879_180923.jpg

Наступний матч

Завдяки перемозі команда Романа Гнатіва піднялася у верхівку турнірної таблиці. "Карпати-2" мають 12 очок. Натомість друга команда "Металурга" залишилася з 9 балами. У наступному турі "зелено-білі" гратимуть на виїзді із "Тростянцем". Дата поєдинку – 23 вересня.