Друга ліга. “Дружба” (Мирівка) – “Карпати-2” (Львів) – 5:2

04 травня 2024 р.
Лев
У суботу, 4-го травня, львівські “Карпати-2” на виїзді протистояли “Дружбі” з Мирівки. У матчі з сімома голами сильнішою виявилась команда з Київщини.
TYS_2256_111023

Друга ліга. Сезон 2023/2024. 27 тур

“Дружба” (Мирівка) – “Карпати-2” (Львів)

4 травня. 12:15, м. Кагарлик, стадіон “Дружба”.

Арбітр: Андрій Воєвода (Дніпро)

Асистенти: Павло Супрунюк (Волинська область) та Андрій Касаткін (Ужгород)

Четвертий арбітр: Дмитро Подвальний (Київська область)

Спостерігач арбітражу: Олександр Подгорчук (Житомирська область)

“Дружба”: Татаренко, Дедяєв, Юзефович, Шкіндер (Палюх, 74), Куба (Зозуля, 81), Доронін, Недоля (Головко, 60), Сторчоус, Порохня (Замуренко, 74), Грищенко, Сомов (Колесник, 60).

Запасні: Бабійчук, Друі, Юрченко, Козлов, Казаков, Янюк.

Головний тренер – Дмитро Чирикал.

“Карпати-2”: Домчак, Киричок (Копил, 34), Савчин, Ломницький, Катрич, Гудзінський (Абрамчук, 77), Тлумак (Рожко, 77), Шах, Фетько (Дебич, 72), Равлик (Іродовський, 72), Сидун.

Запасні: Борис, Ілюхін, Резнік, Буренко, Лехів, Коваленко.

Старший тренер – Роман Гнатів.

Голи: Сомов, 13, 33, 53, Порохня, 26, Палюх, 90+2 – Сидун, 45+1, Рожко, 82.

Попередження: Колесник, 66, Дедяєв, 73, Сторчоус, 88 – Рожко, 84.

Шанс Ломницького та гол “Дружби”

Обидві команди доволі динамічно розпочали поєдинок, тому перший небезпечний момент у грі виник вже на 11-й хвилині. Олександр Фетько виконав навісну подачу з кута поля, на яку відгукнувся Андрій Ломницький. Захисник позбавився опіки суперника і з лінії воротарського майданчика пробив головою – вище воріт.

Кияни швидко відповіли своєю атакою, яка у підсумку завершилась голом. Максим Куба під тиском двох карпатівців спромігся виконати подачу з флангу, адресатом якої виявився Іван Сомов. Нападник зустрівся з м’ячем на дальній стійці та відкрив рахунок – 1:0.

Моменти Равлика і Фетька

Після пропущеного голу підопічні Романа Гнатіва швидко оговтались та побігли відновлювати паритет. Чудову нагоду відзначитись на 17-й хвилині втратив Віталій Равлик. Вінгер отримав м’яч у штрафному майданчику, прокинув повз суперника та потужно пробив – вище воріт.

За кілька хвилин Андрій Сторчоус міг подвоювати перевагу “Дружби”, проте завдяки майстерній грі Назара Домчака рахунок не змінився. На 22-й хвилині “леви” вибігли у контратаку, в якій міг відзначитись Фетько. Хавбек самотужки пройшов до володінь суперника, змістився в центр та пробив у ближній кут – Максим Татаренко зіграв надійно.

Результативний натиск господарів та гол Сидуна

Попри усі намагання “зелено-білих” відігратися, команда з Мирівки також створювала і, що важливо, реалізовувала власні моменти. Спочатку на 26-й хвилині партнери вивели Андрія Порохню на ударну позицію, а той зміг переграти Домчака. На 33-й хвилині Сомов оформив дубль, відгукнувшись на передачу Артема Грищенка – 3:0.

Під завісу першого тайму карпатівці скоротили відставання. Віталій Катрич виконав простріл з лівого флангу. Вадим Сидун зіграв на випередження та відправив м’яч у дальній кут – 3:1.

Хет-трик Сомова, гармата Тлумака та джокер Рожко

Відразу по перерві Іван Сомов втретє засмутив Домчака. На 53-й хвилині Порохня додав до гола ще й результативну передачу на головного бомбардира команди, який записав до свого активу хет-трик.

На 65-й хвилині Юрій Тлумак ледь не створив справжній шедевр. Сидун на фланзі відібрав м’яч у суперника та віддав у центральну зону, де Тлумак перебував наодинці. Півзахисник без зайвої обробки завдав потужного пострілу лівою у дальню дев’ятку, проте на заваді стала поперечка.

Під завісу поєдинку Роман Гнатів освіжив атакувальну лінію, випустивши на поле Олександра Абрамчука та Дмитра Рожка. Останньому знадобилося лише чотири хвилини, щоб вдало зіграти при розіграші кутового та переправити м’яч у сітку воріт Татаренка. У доданий арбітром час Сергій Палюх поставив фінальну крапку влучним ударом з дальньої дистанції – 5:2.

Наступний тур/турнірне становище

Після сьогоднішнього поєдинку “леви” розташувались на сьомому місці в турнірній таблиці, маючи у своєму активі 32 пункти. У наступному турі “Карпати-2” зіграють проти київського “Локомотива”. Матч відбудеться у Львові на стадіоні “Україна”, 12-го травня. Початок гри о 13:00.