17 тур ДЮФЛУ: “Сухі” перемоги над “Спартою”, хет-трик Грибеника, дубль Тлумака

03 травня 2024 р.
Лев
У четвер, 2-го травня, відбулися матчі 17-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” зіграли проти чернівецької “Спарти”. Натомість школа “зелено-білих” протистояла школі ФК “Львів”.
T5S_4544

U-14 (2010 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Спарта” (Чернівці) – 6:0

Голи: Полеванчук, 5, Руснак, 21, Смірнов, 31 (пен.), Денис, 40, Кікоть, 46, Петрук, 70.

Склад АФ “Карпати”: Шекета (Зізіцкий, 36), Дмитряк (Кікоть, 36), Полеванчук, Петрук, Колонюк, Камаралі, Яскула (Василишин, 42), Топало (Денис, 36), Руснак (Гуй, 36), Пигичко (Цупер, 36), Смірнов.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Вже на пʼятій хвилині карпатівці відкрили рахунок. Сергій Полеванчук завдав влучного удару – 1:0. Через кілька хвилин львівʼяни забили вдруге. Однак гол Єгора Топала не було зараховано через офсайд.

На 21-й хвилині “Карпати” подвоїли свою перевагу. Мирослав Руснак відправив мʼяч у сітку воріт суперника – 2:0. На 30-й хвилині “зелено-білі” заробили право на пенальті за гру рукою гравця “Спарти” у штрафному майданчику. Павло Смірнов реалізував 11-метровий удар – 3:0.

По перерві підопічні Гринишина і Артимовича відзначилися ще тричі. Владислав Денис класно пробив здалеку – без шансів для голкіпера “Спарти”. Після цього у схожому стилі забив Максим Кікоть – також ударом з-за меж штрафного майданчика у “дев'ятку”. А на останній хвилині матчу Дмитро Петрук поставив крапку – 6:0.

ДЮСШ “Карпати” – ФК “Львів” – 0:2

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник (Кошла, 58), Козимка, Рогуля (Тутик, 63), Сідляр, Голінський, Грушецький, Луків, Зеленко (Полінс, 54), Шнира (Проць, 50), Пилипець (Годунько, 58), Старовецький (Мацьків, 51).

Тренери: Володимир Тутик і Самсон Годвін.

У першій частині гри ініціативою володіли “Карпати”. Вони часто навідувалися до воріт суперника. Після однієї з атак Захара Шниру не за правилами зупинили біля штрафного “містян”. Максим Пилипець зі стандарту пробив вище воріт. Пізніше нагоду відзначитися змарнував Максим Луків, який з вигідної позиції пробив у голкіпера.

У другому таймі “зелено-білі” пропустили зі стандарту. Намагання зрівняти рахунок були безрезультатними. Натомість вдруге відзначився ФК “Львів” – номінальні гості реалізували пенальті.

U-15 (2009 рік)

“Спарта” (Чернівці) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:3

Голи: Кецик, 31, Кашуба, 34, Конів, 67.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гльоц, Зварич, Русяк, Ксьонзик, Кецик, Гураль, Стасюк, Бабірад, Кашуба.

Запасні: Демків, Фатюк, Конів, Гутник, Москвітін, Тупісь, Кривунець, Віцинський.

Тренери: Віталій Лобасюк і Андрій Гурський.

Перевага “Карпат”, якою вони заволоділи ще з початку матчу, втілилась у два забиті м’ячі у проміжку з 31-ї до 34-ї хвилини. Спочатку свою нагоду використав Матвій Кецик, а згодом це вдалося Матвію Кашубі. У другій половині зустрічі карпатівці продовжили створювати небезпеку біля воріт господарів. На 67-й хвилині остаточний рахунок встановив Ілля Конів.

ФК “Львів” – ДЮСШ “Карпати” – 3:1

Гол: Романець, 32.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Кравчишин, Дума, Свиріпа, Сливка, Кіт, Романець (Антонюк, 60), Капустинський, Пристацький (Саніцький, 50, Трух, 62).

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

Перші небезпечні моменти у поєдинку взялися створювати карпатівці. Спочатку Олександр Сливка після передачі Ігоря Кота пробив вище воріт. А на 32-й хвилині “зелено-білі” вийшли вперед. Павло Романець потужно пробив з-за меж штрафного майданчика – 1:0.

У другому таймі команда Володимира Шумського та Андрія Грінера почала грати на утримання рахунку, за що пізніше і поплатилася. За п’ять хвилин ФК “Львів”, не лише зрівняв рахунок, а й вийшов вперед. Карпатівці кинулися в атаку, щоб відновити паритет. Два чудові моменти мав Максим Свиріпа, але не зміг їх реалізувати.

А в кінцівці матчу “зелено-білі” пропустили контратаку “містян”, які забили третій мʼяч.

U-16 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Спарта” (Чернівці) – 5:0

Голи: Тлумак, 35, 40, Шопронку, 37, Карпінський, 42, Левкович, 75.

Склад АФ “Карпати”: Колесник (Потерайко, 41), Богдан (Давид, 32), Куценко, Білінський (Корчак, 56), Тлумак (Карпінський, 41), Карпин (Єнич, 41), Поліщук (Мартинюк, 49), Дєдов, Гавура (Левкович, 48), Шопронку, Бобечко.

Тренери: Іван Павлюх і Володимир Вільчинський.

На 12-й хвилині “леви” заробили пенальті. Суперник сфолив проти Максима Поліщука, тож рефері вказав на позначку. Однак Богдан Карпин свій шанс не реалізував і влучив у стійку. На 28-й хвилині Олександр Шопронку відправив мʼяч у сітку воріт “Спарти”, але зробив це з положення поза грою.

Врешті-решт, на 35-й хвилині натиск “Карпат” таки дав результат. Максим Тлумак завдав прямого удару зі штрафного – 1:0. Вже через кілька хвилин львівʼяни подвоїли свою перевагу. Цього разу Шопронку вдало використав свій момент – 2:0. Наприкінці першої половині зустрічі “зелено-білі” забили втретє. Гольову комбінацію між собою розіграли Шопронку і Тлумак. Останній і став автором результативного удару.

На старті другого тайму “Карпати” знову відзначились. Ернест Карпінський вистрілив з-за меж штрафного майданчика – 4:0. А фінальну крапку в матчі поставив Антон Левкович.

ДЮСШ “Карпати” – ФК “Львів” – 0:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Лисак, Лисий, Лукʼянчук, Заєць, Качурівський, Гловʼяк, Слуцький, Войналович, Сахончик (Верхівський, 60), Рудий (Лильо, 72), Галянтий (Писко, 83).

Тренери: Руслан Маланій та Роман Деркач.

У першому таймі Олексій Рудий і Богдан Глов'як розіграли комбінацію на лівому фланзі. Усе завершилося навісом Глов'яка на дальню стійку, де Андрію Сахончику не вистачило кількох сантиметрів, щоб дотягнутися м'яча.

У другій частині гри Максим Слуцький після подачі з кутового пробив неточно.

Ще одну атаку розпочав активний Глов'як, котрий прорвався лівим флангом і прострілив на Андрія Верхівського. Той скинув на Демʼяна Лиля, який пробив повз ворота. До слова, у голкіпера “зелено-білих” роботи теж вистачало. Зрештою, Владислав Лисак зіграв надійно і зберіг свої ворота “сухими”. У підсумку – нічия 0:0.

U-17 (2007 рік)

“Спарта” (Чернівці) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:7

Голи: Пилипчук, 4, Малиш, 13, Грибеник, 31, 77, 80, Кокодиняк, 43, Смаглій, 51.

Склад АФ “Карпати”: Фандист (Жулінський, 46), Грабовенський (Гудзь, 46), Черненко (Орошкевич, 46), Кокодиняк (Фостяк, 46), Резнік, Пилипчук (Бондарук, 46), Малиш, Комарениць, Смаглій, Грибеник, Дмитришин.

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

Розгром “Спарти” розпочав Данило Пилипчук вже на четвертій хвилині. Згодом Денис Малиш подвоїв перевагу “зелено-білих”. Хет-триком у Чернівцях відзначився нападник “левів” Ігор Грибеник. Ще по мʼячу до активу записали Юрій Кокодиняк і Максим Смаглій.

ФК “Львів” – ДЮСШ “Карпати” – 2:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Дрозд, Звір, Вороняк, Планджиєв, Коваль, Криванчик (Бегар, 78), Швед (Коржинский, 36), Лабик (Войтанович, 60), Огорілко (Десятник, 60), Кункевич.

Тренери: Руслан Забранський і Михайло Гурка.

Перша частина гри запамʼяталася рівною боротьбою та нереалізованими моментами. На десятій хвилині “зелено-білі” вибігли в контратаку. Дмитро Коваль віддав на Олександра Лабика, а той прийняв мʼяч і правою цілив у дальній кут. Воротар господарів парирував удар, а Максим Огорілко не встиг зіграти на добиванні. Момент також мав і Вадим Вороняк. Кіпер відбив удар карпатівця у стійку.

На 62-й хвилині підопічні Руслана Забранського та Михайла Гурки пропустили з пенальті. Минуло п’ять хвилин і Назар Дрозд протягнув мʼяч з центра поля до штрафного майданчика суперника, віддав на Андрія Кункевича, удар якого із семи метрів відбив голкіпер. А наприкінці матчу “Карпати” пропустили контратаку, яка закінчилася голом у їхні ворота.